Loesje Wees jezelf Een coach prikkelt, daagt je uit. Ondersteunend en met respect. Coachen is vanzelfsprekendheden in vraag stellen, milde verwarring creëren. Je wordt aangezet om zelf te denken, om te denken als en te handelen naar wie je bent. Je neemt je eigenaarschap in handen.

Het klink gek, alsof we zelf niet zouden denken en handelen. En toch gedragen we ons alsof we gehinderd zijn. Kijk naar een baby en je merkt het verschil. Een baby volgt de stroom van zijn eigen levensenergie en doet spontaan wat bij hem opkomt. Hij uit zijn gevoelens, is puur zichzelf, vrij en authentiek. Ook de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård probeert dat te doen. Zijn boeken getuigen van kwetsbaarheid en eerlijkheid. Het doet je huiveren: je voelt weerstand bij het lezen van zoveel oprechtheid.

Als volwassenen zijn we geconditioneerd door de cultuur waarin we leven. Een cultuur is een verzameling van normen, waarden, gewoonten en gebruiken. In de westerse cultuur is het bijvoorbeeld niet gebruikelijk om gevoelens te uiten, is ‘huisje, tuintje, kindje’ een norm en leeft de overtuiging dat onzekerheid en twijfel tekens van zwakte zijn.

TramIn het gesprek met je coach spreek je (opnieuw) je eigen energie en kracht aan. Zet ons zelf aan het stuur en je ziet ons groeien.